Składniki;
Ciasto;
3 szklanki mąki krupczatki
2 łyżeczki pełne proszku do pieczenia
6 żółtek (białka zostawić)
37 i 1/2 dag.margaryny
4 łyżki cukru
Wykonanie;
Ciasto zagnieść, podzielić na 3 części, do jednej dołożyć 2 łyżki kakao, zamrozić, drugą jasną też zamrozić, a trzecią rozłożyć na blaszkę 30×20 cm. posmarowaną i posypana bułką tartą. Na ciasto ułożyć owoce według uznania, dżem lub powidła, zetrzeć na nie ciemną kulkę ciasta.
Beza;
4 białka
1 szklanka cukru
Wykonanie;4
Ubić białka z jedną szklanką cukru, ułożyć na ciemnej warstwie. Na to zetrzeć na dużej tarce ostatnią część ciasta i ciasto włożyc do nagrzanego piekarnika do 180C na 40-45 minut.