POLĘDWICZKI DUSZONE

Składniki:

4 polędwiczki wieprzowe

3 łyżki oleju

1 cebula

4 ząbki czosnku

1 łyżka przyprawy do wieprzowiny

1 łyżka papryki słodkiej

1 kostka mięsna

pieprz

2 łyżki mąki pszennej

Wykonanie:

Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę. Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki ze wszystkich stron. Do polędwiczek dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę razem smażyć. Podlać mięso wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,paprykę,kostkę mięsną,pieprz i dusić do miękkości,co jakiś czas uzupełniając wodę. Polędwiczki wyjąć z rondla. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Polędwiczki pokroić w 2-3cm.plastry.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *