Składniki:
4 polędwiczki wieprzowe
3 łyżki oleju
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
1 łyżka papryki słodkiej
1 kostka mięsna
pieprz
2 łyżki mąki pszennej
Wykonanie:
Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę. Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki ze wszystkich stron. Do polędwiczek dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę razem smażyć. Podlać mięso wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,paprykę,kostkę mięsną,pieprz i dusić do miękkości,co jakiś czas uzupełniając wodę. Polędwiczki wyjąć z rondla. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Polędwiczki pokroić w 2-3cm.plastry.