POLĘDWICZKI W CIEŚCIE

Składniki:

2 duże polędwiczki wieprzowe

1 łyżka musztardy

1/2 łyżeczki miodu

8 plasterków szynki dojrzewającej

olej

20 dag. gotowego ciasta francuskiego

6 gałązek natki

1 jajko

sól

pieprz 

Wykonanie:

Mięso natrzeć solą ,pieprzem i musztardą wymieszaną z miodem. Cienkie końcówki podwinąć  spód Każdą polędwiczkę owinąć  w plasterki szynki, obsmażyć. Ciasto przekroić na 2 płaty. Na każdym kawałku położyć gałązki natki i mięso zwinąć. Boki ciasta podłożyć pod spód. Paczuszki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. posmarować jajkiem wymieszanym z 1 łyżką wody. Piec 20 minut w 210  C.  mocno złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *