POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

Składniki:

 

60 dag. polędwiczek wieprzowych

2-3 łyżki ziół prowansalskich

3 łyżki białej gorczycy

50 ml. żubrówki

1 łyżka cukru

sól

oliwa do smażenia

 

Wykonanie:

 

Umyte polędwiczki pokroić w poprzek na kawałki długości 5-6 cm, posypać ziołami wymieszanymi z gorczycą, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Posolić ,skropić żubrówką i oprószyć cukrem Przykryć i dusić 2-3 minuty. Podawać z frytkami lub kuleczkami ziemniaczanymi(są w sprzedaży mrożone) zapieczonymi w piekarniku oraz sałatą zieloną w sosie winegret lub surówką ze słodkiej kapusty.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *