Składniki:
1 puszka kukurydzy (370 ml.)
2 ząbki czosnku
1 pęczek natki pietruszki
1 cytryna
2 dojrzale awokado (po około250 g.)
sól
pieprz
4 średnie pomidory
Składniki:
Kukurydzę odcedzić. Czosnek obrać, posiekać. Pietruszkę opłukać i osuszyć, kilka listków odłożyć do dekoracji, resztę posiekać. Cytrynę sparzyć, osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Awokado przekroić na pół, usunąć pestki, obrać. Miąższ rozgnieść widelcem , wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać skórkę z cytryny, kukurydzę, natkę pietruszki i czosnek, wymieszać. Farsz doprawić solą i pieprzem. Pomidory opłukać, osuszyć, przekroić w poprzek na pół i wydrążyć. Połówki napełnić farszem z kukurydzy i awokado. Ozdobić natką pietruszki.