POMIDORY NADZIEWANE KUKURYDZĄ

Składniki:

 

1 puszka kukurydzy (370 ml.)

2 ząbki czosnku

1 pęczek natki pietruszki

1 cytryna

2 dojrzale awokado (po około250 g.)

sól

pieprz

4 średnie pomidory

 

Składniki:

 

Kukurydzę odcedzić. Czosnek obrać, posiekać. Pietruszkę opłukać i osuszyć, kilka listków odłożyć do dekoracji, resztę posiekać. Cytrynę sparzyć, osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Awokado przekroić na pół, usunąć pestki, obrać. Miąższ rozgnieść widelcem , wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać skórkę z cytryny, kukurydzę, natkę pietruszki i czosnek, wymieszać. Farsz doprawić solą i pieprzem. Pomidory opłukać, osuszyć,  przekroić w poprzek na pół i wydrążyć. Połówki napełnić farszem z kukurydzy i awokado. Ozdobić natką pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *