Składniki:

 

8 pomarańczy

2 cytryny

2 czerwone grapefruity

3 laski cynamonu

3 gwiazdki anyżu

2 butelki białego lub różowego wina

 

Wykonanie:

 

Owoce dokładnie myję, osuszam. Z czterech pomarańczy wyciskam sok, a cztery owoce kroję w plastry razem ze skórką. Jednego grejpfruta kroję w plastry, a z jednego wyciskam sok. Cytryny kroję w cienkie plastry. Jedną dodaję do ponczu, zaś plasterkami z drugiej dekoruję szklaneczki. Sok i plastry owoców przekładam do szklanego naczynia na poncz, dodaję cynamon i anyż i uzupełniam chłodnym winem. Poncz odstawiam na 20 minut, żeby smaki dobrze się połączyły. Rozlewam do szklaneczek. Każdą dekoruję plasterkiem cytryny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *