Składniki;

½ kg. kiszonych ogórków
½ kg. pieczarek
½ kg. kiełbasy śląskiej lub podwawelskiej
½ kg. boczku wędzonego
3 cebule
3 pomidory
1-1i 1/2  szklanki bulionu
sól

pieprz
keczup
olej
liść laurowy

ziele angielskie

 

Wykonanie;

 

Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Kiełbasę, boczek i cebule kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do pieczarek. Ogórki kroimy w drobne paseczki, pomidory obieramy ze skórki i łączymy zresztą składników. Potrawkę dusimy około 30minut na małym ogniu. Dodajemy bulion, keczup, doprawiamy do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *