Składniki:
1 kg. ziemniaków
25 dag. żółtego sera
20 dag. pieczarek
1 mała cukinia
4 pomidory
3 cebule
3 ząbki czosnku
1 /2 puszki kukurydzy
1 puszka pomidorów,
50 dag. mielonego mięsa
30 dag. kiełbasy
6 łyżek oleju do smażenia
1 duża papryka
sól
pieprz
4 gałązki tymianku
1 łyżka keczupu
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać je, pokroić w plasterki, ułożyć w żaroodpornej formie. Cukinię pociąć w plastry, podsmażyć na łyżce oleju. Ułożyć na ziemniakach. Kukurydzę osączyć, posypać warzywa w formie. Kiełbasę, pieczarki i obraną cebulę pociąć na kawałki, usmażyć na łyżce oleju, rozłożyć na kukurydzy rozgrzać resztę oleju. Zrumienić na nim mięso. Dodać czosnek. Dołożyć pomidory oraz keczup. Przyprawić. Rozłożyć na wierzchu formy. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 C.