Składniki: 4 0 dag. ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia) 2 0 dag. rożnych wędlin (kiełbasy, szynki, boczku) 1 cebula 2 cukinie 3 …
Przekąski
MAKARON Z BOCZKIEM
Składniki: 25 dag makaronu wstążki 20 dag wędzonego boczku 20 dag kiełbasy 30 dag pieczarek 2 średnie cebule 1 mały koncentrat pomidorowy papryka sól pieprz …
PASTA CEBULOWA
Składniki: 20 dag. metki cebulowej 1średnia cebula 4 ogórki konserwowe oliwa sól pieprz Wykonanie: Metkę rozcieramy na gładką ,luźną masę, stopniowo dodając niewielką ilość oliwy. …
SOJA W GRZYBACH I WARZYWACH
Składniki: 300 g. soi (nasiona) sól pieprz 50 g. słoniny 1 duża cebula 100 g. pasteryzowanej ciecierzycy 100 g. marchwi 100 g. kalarepy 3 papryki …
GULASZ SZYGEDYŃSKI
Składniki: 1 kg wieprzowiny łopatka 800 g kiszonej kapusty 2 średnie cebule 1 szklanka śmietany 1 łyżka maki 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki kminku 2 …
FLACZKI Z BOCZNIAKÓW
Składniki: 75 dag boczniaków pokrojonych w paseczki 3-4 ziela angielskie 1-2 liść laurowy 5 ziaren pieprzu marchew pietruszka por seler 1 przyprawa do flaków 1-2 …