Składniki: 600 g świeżego fileta z łososia 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kg świeżego szpinaku lub 2 paczki mrożonego 200 g sera feta 1 łyżka …
Ryby
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA
Składniki: 100 g wędzonego łososia 1 mała cebula 2 korniszony oliwa 1łyżka drobno posiekanych ziół koperek, pietruszka 1łyżka odsączonych kaparów 1Łyżka soku z cytryny sól, …
TATAR Z TUŃCZYKA
Składniki: 300g filetów z tuńczyka 2 szalotki 3 łyżki oliwy sok z ćwiartki cytryny pół łyżeczki oleju sezamowego (ciemnego) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki …
ŚLEDZ W ZALEWIE
Składniki: 2kg śledzi świeże (tuszki najlepiej lub filety 1,5 szklanki octu 3szkl wody 2 łyżki cukru 2 łyżki soli pieprz ziele liść laurowy cebula według …
SAŁATKA Z MAKRELI WĘDZONEJ
Składniki: 1 makrela 2 jajka ugotowane na twardo ogórek kiszony 1/2 ogórka świeżego średniego 1cebulka majonez sól Wykonanie: Pieprz można dodać wszystko wg. gustu i …
KARP GOTOWANY
Składniki: karp wyfiletowany bez ości zmielony marchewka surowa cebulka podsmażona zmielona w maszynce jajko przyprawy: sól pieprz bułka tarta Wykonanie: Wszystko wymieszać doprawić uformować pulpety …
DIETETYCZNA RYBKA
Składniki: mięso mielone z ryby cebulka cukinia marchewka seler jajka kasza manna sól pieprz Wykonanie: Cebulkę podsmażyć cukinię , marchew ,seler poszatkować na grubej tarce …