Składniki:

6 jajek

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki

Wykonanie:

Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną pianę. Do żółtek dodać 2 łyżki proszku do pieczenia i 2 łyżki octu. Wymieszać. Żółtka dodać do ubitych białek i szklankę mąki. Wymieszać delikatnie i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. PIANKA

2 śnieżki na mleko

2 galaretki czerwone

2 galaretki pomarańczowe

1 zielona galaretka

Wykonanie:

Galaretki czerwone rozpuścić w 2 szklankach wody i odstawić do wystudzenia. Ubić śnieżkę i dodawać do niej tężącą galaretkę czerwoną. Wylać na ostudzony biszkopt. Tak samo postąpić z pomarańczową galaretką i wylać na zastygniętą piankę czerwoną. Zieloną galaretkę rozpuścić w szklance wody. Tężącą wylać na piankę pomarańczową. Schłodzić w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *