Składniki:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
Wykonanie:
Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną pianę. Do żółtek dodać 2 łyżki proszku do pieczenia i 2 łyżki octu. Wymieszać. Żółtka dodać do ubitych białek i szklankę mąki. Wymieszać delikatnie i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. PIANKA
2 śnieżki na mleko
2 galaretki czerwone
2 galaretki pomarańczowe
1 zielona galaretka
Wykonanie:
Galaretki czerwone rozpuścić w 2 szklankach wody i odstawić do wystudzenia. Ubić śnieżkę i dodawać do niej tężącą galaretkę czerwoną. Wylać na ostudzony biszkopt. Tak samo postąpić z pomarańczową galaretką i wylać na zastygniętą piankę czerwoną. Zieloną galaretkę rozpuścić w szklance wody. Tężącą wylać na piankę pomarańczową. Schłodzić w lodówce.