PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki:

 

1/2kg. mięso mielone

1 szklanka mleka

1 jajko

3 łyżki mąki

2 łyżki oleju

1 cebula

1czerstwa kajzerka

1 kostka rosołowa

2 łyżki koncentrat pomidorowy

1 łyżeczka chili

przyprawa do mielonego

sól

pieprz

Wykonanie:

Bułkę namocz w mleku, odciśniętą dodaj do mięsa razem z jajkiem, solą, pieprzem oraz cebulą pokrojoną w kostkę i przyprawą do mielonego. Wymieszaj i uformuj pulpety, obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim pulpety na rumiano. Następnie dodaj szklankę wody, koncentrat, kostkę rosołową, chili i dopraw do smaku sos solą i pieprzem. Duś razem około 15-20 minut.Podawać z makaronem wstążki lub dowolnie ,od upodobań.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *