PUSZYSTA DOMOWA PIZZA

Składniki:

1/2 szklanki

1 dag. drożdży

1/2 szklanki ciepłej wody

3 łyżki oleju

1/4 łyżeczki soli

30dag.wędlin

30 dag. sera żółtego

3 duże cebule

papryka

olej

przyprawa do pizzy

keczup

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie wlać do mąki. Dodać olej i sól zagnieść na gładką masę i zostawić do wyrośnięcia. Drobno posiekać cebulę ,wędlinę i paprykę. Ser zetrzeć na grubej tarce. cebulę zeszklić na oleju  dodać szynkę i paprykę, poddusić razem kilka minut. gdy ciasto zwiększy swoją objętość podwójnie zagnieść je po czym rozwałkować. Ułożyć w natłuszczonej tortownicy i uformować wyższy brzeg. posmarować ciasto olejem, ponakłuwać  widelcem, posmarować keczupem i ułożyć na nim uduszone składniki. Posypać przyprawą i serem. Piec 30-40 minut w temp.200 stopni.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *