Składniki:
1 kg. sera
1 szklanka cukru
1/2 litra Śmietany 30%
2 budynie waniliowe lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej
6 jajek
olejek pomarańczowy lub cytrynowy
rodzynki według swojego gustu
3 paczki herbatników do wyłożenia spodu blachy


Wykonanie:


Ser dajemy do miski, dodajemy żółtka, cukier i miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy śmietanę i już ubitą dodajemy do masy serowej razem z budyniami i rodzynkami. Wszystko razem jeszcze miksujemy .Na koniec dodajemy olejek zapachowy i ubitą osobno pianę z białek. Delikatnie mieszamy.
Blachę smarujemy margaryną, wykładamy ciasteczkami i zalewamy masą serową. Pieczemy około 50 minut w temperaturze. 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *