Składniki:

2 jajka

400 g. jogurtu naturalnego

1 opakowanie cukru waniliowego

1 szklanka mąki pszennej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

szczypta soli

olej do smażenia

2 jabłka

Wykonanie:

Jajka wbić do średniej wielkości miski, dodać jogurt i cukier waniliowy. zmiksować lub starannie zmieszać łyżką. Dodać mąkę, sól, proszek i sodę. ponownie zmiksować lub wymieszać .Na koniec dodać starte na grubej tarce, obrane jabłka. Smażyć od razu, na patelni na rozgrzanym oleju, do zarumienienia z obu stron. Posypać cukrem pudrem. Można osuszyć racuchy na papierowym ręczniczku.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *