RACUSZKI Z RABARBAREM

Składniki:

 

2 jajka

2 szklanki mąki

1łyżeczka proszku do pieczenia

2 szklanki kefiru

2 łodyżki rabarbaru

tłuszcz do smażenia

cukier puder do dekoracji

sól

 

Wykonanie:

 

Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wbić żółtka, wlać kefir. Wymieszać. Wstawić do lodówki. Rabarbar obrać, poszatkować. Dodać do ciasta. Białka ubić z dużą szczyptą soli. Pianę połączyć z ciastem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką kłaść na nim ciasto, formując średniej wielkości placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Ciepłe placki posypać cukrem pudrem .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *