Składniki:
2 paczki krakersów
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki mąki pszennej
1 budyń śmietankowy
2 żółtka
1 cukier waniliowy
1 zapach arakowy
3 paczki wiórków kokosowych
1i 1/2 masła lub margaryny
1 litr mleka
wykonanie:
Z litra mleka odlać 1i 1/2 szklanki mleka, rozrobić w nim mąkę i budyń. Resztę mleka zagotować, wlać mleko z mąką i budyniem . Do ugotowanej masy z budyniem dodać 2 paczki wiórków kokosowych. Odstawić to i dobrze wystudzić żeby było zimne. Następnie rozetrzeć margarynę z cukrem pudrem, do tego dodać masę budyniową ,na koniec dodać żółtka i zapach. Na wyłożoną blachę papierem do pieczenia wyłożyć warstwę krakersów potem masę potem znów krakersy i masa i znów krakersy i znów masa .Posypać wiórkami.