Składniki:

2 paczki krakersów

1 szklanka cukru pudru

2 łyżki mąki pszennej

1 budyń śmietankowy

2 żółtka

1 cukier waniliowy

1 zapach arakowy

3 paczki wiórków kokosowych

1i 1/2 masła lub margaryny

1 litr mleka

wykonanie:

Z litra mleka odlać 1i 1/2 szklanki mleka, rozrobić w nim mąkę i budyń. Resztę mleka zagotować, wlać mleko z mąką i budyniem . Do ugotowanej masy z budyniem dodać 2 paczki wiórków kokosowych. Odstawić to i dobrze wystudzić żeby było zimne. Następnie rozetrzeć margarynę z cukrem pudrem, do tego dodać masę budyniową ,na koniec dodać żółtka i zapach. Na wyłożoną blachę papierem do pieczenia wyłożyć warstwę krakersów potem masę potem znów krakersy i masa i znów krakersy i znów masa .Posypać wiórkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *