Składniki:

25 dag. smalcu
25 dag. margaryny
1 kubek śmietany
4 łyżki cukru
10 dag. drożdży
1/2  kg. marmolady
1 kg. mąki

Wykonanie:
Drożdże i 2 łyżeczki cukru rozrobić ze śmietaną i zostawić do wyrośnięcia. Mąkę,smalec,margarynę, cukier zagnieść  razem dodać do tego wyrośnięte drożdże , wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraciki  10 x 10 cm.Na każdy kwadracik nałożyć po trochu  marmolady, zwinąć po przekątnej i uformować rogaliki. Piec w 180C. na złoty kolor około15 minut. Po upieczeniu rogaliki polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *