Składniki:

5 jajek

szczypta soli

5 łyżek cukru

5 łyżek mąki pszennej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 słoik jabłek prażonych

1 galaretka agrestowa

Wykonanie:

Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i szczyptę soli. Dodać żółtka, ubijać do uzyskania puszystej masy. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,posmarować olejem. Do jabłek dodać galaretkę w proszku wymieszać. Rozłożyć jabłka na blachę posmarowaną olejem. Na jabłka wylać ciasto . Piecz około 30 minut w temperaturze 180 C. Wyjąc, przełożyć na ścierkę aby biszkopt był na dole a jabłka na górze. Zrolować dłuższym końcem przy pomocy ścierki. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *