Składniki:
5 jajek
szczypta soli
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 słoik jabłek prażonych
1 galaretka agrestowa
Wykonanie:
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i szczyptę soli. Dodać żółtka, ubijać do uzyskania puszystej masy. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,posmarować olejem. Do jabłek dodać galaretkę w proszku wymieszać. Rozłożyć jabłka na blachę posmarowaną olejem. Na jabłka wylać ciasto . Piecz około 30 minut w temperaturze 180 C. Wyjąc, przełożyć na ścierkę aby biszkopt był na dole a jabłka na górze. Zrolować dłuższym końcem przy pomocy ścierki. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem.