Składniki:

30 dag. sera żółtego

3 jajka

3 łyżki majonezu

Wykonanie:

Ser zetrzeć na tarce o długich oczkach. Jajka ubić w misce , dodać 3 łyżki majonezu i wymieszać. Włożyć do jajek starty ser , sól , pieprz , wymieszać łyżką .Na blachę z piekarnika położyć papier do pieczenia , posmarować go oliwą i równo rozłożyć masę serową , wyrównać i wstawić do nagrzanego do 175 C.piekarnika , na około 20 minut. upiecze się lekko rumiany placek.

Farsz:

masło

30 dag. pieczarek

1 cebula

sól

pieprz

vegeta

piers z kurczaka mogą być 3 polędwiczki

Wykonanie:

Pieczarki drobno pokroić , włożyć na suchą patelnię gdy puszczą wodę , odlać ją dodać masło i 1 pokrojoną w kosteczkę cebulę , posolić , popieprzyć , dodać trochę Vegety ,doprawić aby było pikantne ,usmażyć i odstawić. Rozbić piersi kurczaka lub polędwiczki z kurczaka,posolić je i popieprzyć. Gdy placek serowy już upieczony , wyjąc blachę i ser z papierem na stół . Na placek ułożyć piersi z kurczaka, na piersi wyłożyć usmażone pieczarki.Można jeszcze usmażyć paprykę w kawałkach i ułożyć na pieczarkach .Wszystko zwinąć w roladę robić to szybko gdy jest ciepłe , bo ser zastyga szybko i trudno się zwija w roladę.Roladę owinąć w papier do pieczenia końcówką na spód, położyć na blachę i powtórnie wstawić do piekarnika w  temperaturze180C.   na  30 minut ,po czym wyjąć roladę.Musi być rumiana z wierzchu. Rolada smakuje na ciepło jak i na zimno.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *