ROLADA Z INDYKA W CURRY

Składniki:

80 dag. piersi z indyka

1 duża marchew

2 łyżeczki curry

1/2 łyżeczki kurkumy

mielona kolendra

1.2 puszki kukurydzy

olej

sól

pieprz

Wykonanie:

Marchew obrać ,pokroić w grube długie słupki. Wrzucić na lekko osolony wrzątek, gotować 2 minuty. Mięso rozkroić na płat grubości 2-3  cm.  folią spożywczą, lekko rozbić.  obficie curry ,oraz kurkumą szczyptą kolendry, soli i pieprzu. Na mięsie ułożyć marchewkę, posypać odsączoną kukurydzą. Zwinąć roladę obwiązać ją bawełnianym sznurkiem. Posypać curry i kurkumą, skropić olejem  zawinąć w folię aluminiową. Piec70 minut w 185C.Po tym czasie folię rozchylić i piec jeszcze20 minut, aż rolada się zrumieni

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *