Składniki:
80 dag. piersi z indyka
1 duża marchew
2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki kurkumy
mielona kolendra
1.2 puszki kukurydzy
olej
sól
pieprz
Wykonanie:
Marchew obrać ,pokroić w grube długie słupki. Wrzucić na lekko osolony wrzątek, gotować 2 minuty. Mięso rozkroić na płat grubości 2-3 cm. folią spożywczą, lekko rozbić. obficie curry ,oraz kurkumą szczyptą kolendry, soli i pieprzu. Na mięsie ułożyć marchewkę, posypać odsączoną kukurydzą. Zwinąć roladę obwiązać ją bawełnianym sznurkiem. Posypać curry i kurkumą, skropić olejem zawinąć w folię aluminiową. Piec70 minut w 185C.Po tym czasie folię rozchylić i piec jeszcze20 minut, aż rolada się zrumieni