ROLADA Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Składniki:

cała mniejsza szynka 
1 cebula
60 dag. kiszonej kapusty
sól

pieprz

papryka w proszku

olej

Wykonanie:

Mięso rozciąć tak ,aby można zrobić z niego płat,  rozbić tłuczkiem jak najcieniej, natrzeć solą, pieprzem, na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać poszatkowaną kapustę (jak za kwaśna opłukać) paprykę, pieprz, poddusić. kapustę wyłożyć na płat mięsa, zwinąć jak roladę, związać, piec w nagrzanym piekarniku. Gdy mięso i kapusta będą miękkie, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem z pieczenia. podawać z podsmażonymi ziemniakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *