Składniki:

 

1i1/2 kg. łopatki bez kości

Farsz:

metka cebulowa

czosnek

majeranek

pieprz

sól

przyprawa grilowa

Wykonanie:

Łopatkę rozciąć (ponacinać w poprzek mięsa)rozbić troszkę aby można było lepiej zawinąć, następnie pieprzymy, solimy, dodajemy przyprawy gilowej rozsmarowujemy cebulową metkę. Całość wewnątrz okładamy pociętym czosnkiem, posypujemy majerankiem, zawijamy, spinamy wykałaczkami i całą roladę nacieramy z zewnątrz przyprawą gilową a następnie zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na 140 minut przy 180 C .na termoobiegu. Po lekkim wystygnięciu kroimy w plastry, dekorujemy i podajemy do obiadu

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *