ROLADA ZE SZPINAKU I WĘDZONEGO ŁOSOSIA.

Składniki:

15 dag.wędzonego łososia

45 dag. mrożonego szpinaku

4 jajka

1/3 łyżeczki gałka muszkatołowej

sól

pieprz

4 łyżki koperku

20 dag. twarogu

3 łyżki mascarpone

1 łyżka skórki z cytryny

2 łyżki masła

Wykonanie:

Szpinak podusić na maśle , przyprawić solą. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z szczyptą soli . Szpinak wymieszać z żółtkami i pianą z białek. Doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 200 C .lekko wystudzić. Ser wymieszać z mascarpone , skórką i koperkiem , doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na  cieście ciepłym na wierzch położyć kawałki łososia, zrolować. Zawinąć dofoli spożywczej i włożyć do lodówki na  2 godziny a najlepiej na noc.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *