ROLADKA SZPINAKOWO-ŁOSOSIOWA

Składniki:

0.5 kg Opakowanie szpinaku mrożonego
2łyżki masła
2 łyżki oliwy
4jajka
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz
2 serki almette
łosoś według uznania

Wykonanie:

Szpinak usmażyć na dwóch łyżkach oliwy, dodać dwie łyżki masła smażyć jeszcze 10 minut ostudzić dodać żółtka doprawić solą pieprzem gałką muszkatołową. Białka ubić na sztywną pianę dodać szpinak delikatnie wymieszać wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia piec 15 minut,przykryć drugim papierem do pieczenia pozostawić do wystygnięcia. Następnie zdjąć papier na którym się piekła rolada rozsmarować dwa serki almette ja dałam 1 chrzanowy i 1 śmietankowy, położyć plastry łososia zwinąć w roladę owinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki by dobrze zastygła.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *