Składniki:

Farsz:

szpinak

2 ząbki czosnku

sól

pieprz

10 dag. sera żółtego

Ponadto:

filety drobiowe

pieprz

sól

czosnek granulowany

jajka

bułka tarta

olej

Wykonanie:

Szpinak smażymy na maśle dodając przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, dodajemy pieprz i  sól  do smaku, studzimy ścieramy do szpinaku  ser mieszamy tak zrobiony farsz rozprowadzamy po wcześniej rozbitym i przyprawionym pieprzem solą i czosnkiem granulowanym filecie drobiowym rolujemy w rolady obtaczamy w jajku i bułce tartej obsmażamy na oleju następnie nagrzewamy piekarnik na 180 C. i pieczemy roladki 20 minut .

 

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *