Składniki:

2 piersi drobiowe podwójne

1/2 kostki feta

30 dag. szpinaku

6 ząbków czosnku

sól

pieprz

2  serki topione śmietankowe duże

6 łyżek śmietany

1 kostka rosołowa

1  cebula

mąka

2 łyżki masła

 

Wykonanie:

 

Pierś myjemy kroimy na 4 części, rozbijamy posypujemy solą i pieprzem. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, podgrzewamy tak długo aż wyparuje woda, dodajemy ser fetę pokrojony w kostkę,mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencję, dodajemy sól, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Studzimy. Na każdą pierś nakładamy farsz, na 3/4 rozbitego kotleta. Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż mięsko się zetnie.Przekładamy do garnka. Podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę,zeszklić. Przełożyć do roladek. Wszystko zalewamy1 litrem wody, dodajemy kostkę rosołową. Dusimy około 20 minut. Wykładamy roladki. Do wody z roladek dajemy 2 serki topione pokrojone w kosteczkę. na wolnym ogniu gotować aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy śmietanę. Jeżeli sos nie będzie rzadki dodać 2 łyżki mąki rozpuszczone  w niewielkiej ilości wody .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *