Składniki:
2 piersi drobiowe podwójne
1/2 kostki feta
30 dag. szpinaku
6 ząbków czosnku
sól
pieprz
2 serki topione śmietankowe duże
6 łyżek śmietany
1 kostka rosołowa
1 cebula
mąka
2 łyżki masła
Wykonanie:
Pierś myjemy kroimy na 4 części, rozbijamy posypujemy solą i pieprzem. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, podgrzewamy tak długo aż wyparuje woda, dodajemy ser fetę pokrojony w kostkę,mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencję, dodajemy sól, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Studzimy. Na każdą pierś nakładamy farsz, na 3/4 rozbitego kotleta. Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż mięsko się zetnie.Przekładamy do garnka. Podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę,zeszklić. Przełożyć do roladek. Wszystko zalewamy1 litrem wody, dodajemy kostkę rosołową. Dusimy około 20 minut. Wykładamy roladki. Do wody z roladek dajemy 2 serki topione pokrojone w kosteczkę. na wolnym ogniu gotować aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy śmietanę. Jeżeli sos nie będzie rzadki dodać 2 łyżki mąki rozpuszczone w niewielkiej ilości wody .