Składniki;
5 plastrów schabu
gałązki natki pietruszki
1 serek topiony
1 mała cebula
1/2 marynowanej papryki
5 plastrów szynki konserwowej
pieprz cayenne
czosnek granulowany
olej
bułka tarta
1 jajko
5 łyżeczek musztardy
mąka pszenna
Wykonanie;
Plastry kotleta cienko rozbijamy. Każdy rozbity kotlet posypujemy pieprzem oraz czosnkiem granulowanym, smarujemy z jednej strony łyżeczką musztardy. Na posmarowany kotlet kładziemy plaster szynki, na nim paseczek papryki, trochę topionego serka, kilka piórek cebuli, a całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i zwijamy w roladki tak aby masa ze środka nie wypłynęła. Każdą roladkę obtaczamy w mące zanurzamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.