ROLADKI SEROWE Z SZYNKĄ

Składniki:

 

20 dag. plastrów sera żółtego, Np. królewskiego (ważne by plastry miały kształt prostokąta)

20 dag. plastrów szynki konserwowej

1 opakowanie serka chrzanowego Np. Almette, Ostrowia

 ketchup

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

 liście sałaty

 

Wykonanie:

 

 Papryki myję i kroję na cienkie paski. Na każdy plaster sera kładę plaster szynki. Na szynce rozsmarowuję trochę serka chrzanowego i układam parę pasków papryki. Całośćzwijam w rulon. Szczypiorek albo paski pora parzę wrzątkiem, żeby stały się elastycznei obwiązuje nimi roladki. Wstawiam do lodówki. Podaję na talerzu udekorowanymlistkami sałaty i paskami kolorowej papryki. Pośrodku talerza, w wydrążonej połówce cytryny stawiam ketchup.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *