Składniki:

1 podwójna pierś kurczaka

8 różyczek kalafiora

4 różyczki brokułu

16 strąków fasolki szparagowej

1/2 papryki czerwonej

1/2 papryki żółtej

kilka plastrów sera żółtego

sól

pieprz

tłuszcz

sezam do obtoczenia

2 jajka

Wykonanie:

Większe różyczki kalafiora i brokułu rozdzielić .Papryki pokrój w długie paski. Grubsze plastry sera także pokrój w paski. Zagotuj wodę z solą wrzuć warzywa i gotuj 3 minuty. warzywa odsączyć na sicie. Piersi pokroić na 4  plastry, mocno rozbić. Plastry oprószyć  solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć różyczki kalafiora ,brokułu, kilka strąków fasolki szparagowej, paprykę i żółty ser. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Obtaczać roladki w mące jajku i sezamie. Smażyć na złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *