Składniki:
1 opakowanie sosu pieczarkowego
4 kotlety z indyka (po około 200 g.)
sól
czarny pieprz mielony
2 łyżki koncentratu pomidorowego
8 plastrów szynki
listki z 1/2 pęczka natki pietruszki
400 g. marchwi
400 g. ziemniaków
400 g. brokułów
6 łyżek oleju
Wykonanie:
Sos ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Trzymać w cieple. Kotlety umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić przez folię. Doprawić solą i pieprzem posmarować koncentratem, położyć plastry szynki i listki pietruszki. Zwinąć i spiąć marchew i ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w słupki. Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki. W trzech garnkach rozgrzać po 2 łyżki oleju. W jednym smażyć roladki z indyka (około 20 minut), w dru im ziemniaki (około 15 minut), a w trzecim udusić marchew z brokułami (około 10 minut). Warzywa doprawić solą i pieprzem. Roladki wyjąć z rondla. Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodać sos pieczarkowy, gotwać około1 minuty, stale mieszając. Sos podać z roladkami i warzywami.