ROLADKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Składniki:

20 dag. kiszonej kapusty

15 dag. wędzonego boczku

1 cebula

5 kotletów wieprzowego bez kości

olej

15 dag. startego, żółtego sera

1/2 łyżeczki kminku

1/4 łyżeczki suszonego oregano

1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Kapustę zalać  wodą, ugotować do miękkości. Boczek i cebulę drobno pokroić, przesmażyć. Dodać do odcedzonej kapusty, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Mięso rozbić na cienkie płaty, posypać solą, pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Na płatach mięsa rozłożyć farsz, zrolować, spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Posypać serem wymieszanym z ziołami. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *