Składniki:
10 sztuk udek z kurczaka
Farsz :
80 dkg kiszonej kapusty
3 cebule przyprawy
sól
pieprz
vegeta
10 dkg ser żółty
Wykonanie:
Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać. Przełożyć ją do dużego garnka i zalać wodą, ugotować kapustę do miękkości( jak na farsz do pierogów), pieczarki zetrzeć na tarce poddusić na oleju .Kapustę posiekać dodać podduszone pieczarki przesmażyć wszystko na oleju. Cebule posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach masła lub oleju, dodać je do farszu i wymieszać. Gdy farsz się zrumieni, doprawić go do smaku solą i pieprzem, dodać jajko, jeszcze raz wszystko dobrze wymieszać. Rozbite, wyfiletowane z kości udka posolić, popieprzyć a następnie nałożyć farsz ,na brzegu położyć kawałek sera i zwinąć w rulonik. Spiąć wykałaczkami aby farsz nie wychodził. Obsmażyć ze wszystkich stron i następnie dusić do miękkości.