Składniki

2 filety z piersi kurczaka

20 dag. pieczarek

4 plastry żółtego sera

1 cebula

masło

1 jajko

tarta bułka

30 dag. dużych pieczarek

30 dag. mielonego indyka

sól

pieprz

2 jajka

1 cebula

 olej do smażenia

 Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Razem z pieczarkami przesmaż na maśle. Filety z piersi kurczaka umyj przekrój wzdłuż na pół, rozbij tłuczkiem do mięsa. Na każdym ułóż plaster sera, pieczarki z cebulą, posyp pieprzem. Zroluj. Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Masło, ewentualnie z dodatkiem oleju rozgrzej na patelni, usmaż roladki z obydwu stron.

 Pieczarki:

Cebulę obierz, posiekaj,  zeszklij na maśle. Mielone wyrób z jednym jajkiem i cebulą, przypraw solą i pieprzem. Pieczarki obierz, odetnij nóżki. Napełnij mięsem. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż w dużej ilości oleju. Do roladek i pieczarek podaj sałatkę z kapusty pekińskiej lub marchewkę z groszkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *