Składniki
2 filety z piersi kurczaka
20 dag. pieczarek
4 plastry żółtego sera
1 cebula
masło
1 jajko
tarta bułka
30 dag. dużych pieczarek
30 dag. mielonego indyka
sól
pieprz
2 jajka
1 cebula
olej do smażenia
Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Razem z pieczarkami przesmaż na maśle. Filety z piersi kurczaka umyj przekrój wzdłuż na pół, rozbij tłuczkiem do mięsa. Na każdym ułóż plaster sera, pieczarki z cebulą, posyp pieprzem. Zroluj. Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Masło, ewentualnie z dodatkiem oleju rozgrzej na patelni, usmaż roladki z obydwu stron.
Pieczarki:
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mielone wyrób z jednym jajkiem i cebulą, przypraw solą i pieprzem. Pieczarki obierz, odetnij nóżki. Napełnij mięsem. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż w dużej ilości oleju. Do roladek i pieczarek podaj sałatkę z kapusty pekińskiej lub marchewkę z groszkiem.