Składniki:
1 i 1/2 kg. schabu
1 kg mięsa mielonego
3 ozorki wieprzowe
5 ząbków czosnku
vegeta
majeranek
sól
pieprz
1/2 szklanki mleka
marchewka
pietruszka
mały seler
olej
Wykonanie:
Ozorki wymocz w zimnej wodzie, obgotuj. Oczyść. Zalej świeżą wodą osól. Gotuj, zdejmując szumy. Dodaj obraną włoszczyznę, przypraw. Gotuj do miękkości. Włoszczyznę wyjmij, ostudź. Ozorki ostudź w wywarze. Schab pokrój w plastry, lekko rozbij. Ozorki i włoszczyznę pokrój w kostkę. Mielone wyrób z posiekanym czosnkiem i mlekiem, przypraw. Wymieszaj z ozorkami i włoszczyzną. Masę rozsmaruj na schabowych. Zwiń. Roladki obsmaż w brytfannie na oleju. Wlej pół szklanki gorącej wody. Piecz około 35 minut w 200C.