ROLADKI Z MIELONYM MIĘSEM I OZORKAMI

Składniki:

1 i 1/2 kg. schabu

1 kg mięsa mielonego

3 ozorki wieprzowe

5 ząbków czosnku

vegeta

majeranek

sól

pieprz

1/2 szklanki mleka

marchewka

pietruszka

mały seler

olej

Wykonanie:

Ozorki wymocz w zimnej wodzie, obgotuj. Oczyść. Zalej świeżą wodą osól. Gotuj, zdejmując szumy. Dodaj obraną włoszczyznę, przypraw. Gotuj do miękkości. Włoszczyznę wyjmij, ostudź. Ozorki ostudź w wywarze. Schab pokrój w plastry, lekko rozbij. Ozorki i włoszczyznę pokrój w kostkę. Mielone wyrób z posiekanym czosnkiem i mlekiem, przypraw. Wymieszaj z ozorkami i włoszczyzną. Masę rozsmaruj na schabowych. Zwiń. Roladki obsmaż w brytfannie na oleju. Wlej pół szklanki gorącej wody. Piecz około 35 minut w 200C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *