ROLADKI ZE SZPINAKIEM

Składniki:

3 piersi z kurczaka

12 i 1/2 dag. mrożonego szpinaku

12i 1/2 dag. serka ricotta

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

przyprawa do kurczaka

bułka tarta

jajko

mąka krupczatka

Wykonanie:

Filety oczyścić i cieniutko rozbić, natrzeć przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, przełożyć na patelnię, postawić na ogniu i smażyć aż odparuje woda, po tym czasie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i serek ricotta. Mieszać na ogniu aż wszystko się dokładnie połączy. Porcję farszu nakładać na każdy kotlet i zwijać w rulon. Panierować w mące, jajku, bułce tartej . Smażyć na niewielkim ogniu z każdej strony na rumiano.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *