ROLADKI ZE SZPINAKIEM

Składniki:

6 plastrów schabu

10 dag. mrożonego szpinaku

6 plastrów żółtego sera

1 ząbek czosnku

1 cebula

2 duże pieczarki

sól

pieprz

majeranek

bułka tarta

2 jajka

olej

Wykonanie:

Farsz:

Szpinak rozmrozić ,cebulę, czosnek i pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i rozbijamy na cieniutkie plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy plaster nakładamy warstwę pieczarkowego farszu, na to warstwę surowego szpinaku. Na wierzch plaster żółtego sera. Mięso ciasno zwijamy , panierujemy w jajku i w bułce. Smażymy tak aby były zanurzone do połowy w oleju. Po osmażeniu odsączamy od nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *