Składniki:
6 plastrów schabu
10 dag. mrożonego szpinaku
6 plastrów żółtego sera
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 duże pieczarki
sól
pieprz
majeranek
bułka tarta
2 jajka
olej
Wykonanie:
Farsz:
Szpinak rozmrozić ,cebulę, czosnek i pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i rozbijamy na cieniutkie plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy plaster nakładamy warstwę pieczarkowego farszu, na to warstwę surowego szpinaku. Na wierzch plaster żółtego sera. Mięso ciasno zwijamy , panierujemy w jajku i w bułce. Smażymy tak aby były zanurzone do połowy w oleju. Po osmażeniu odsączamy od nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.