Składniki;
9 plastrów schabu bez kości
60 dag .pieczarek
1 cebula
9 plastrów sera żółtego
1 szklanka bulionu
ok. 3 -4 łyżek mąki pszennej
przyprawa do mięsa wieprzowego
ostra papryka
sól
pieprz
pieprz ziołowy
sól cebulowa
5 dag. sera żółtego do posypania roladek
Wykonanie;
Plastry cienko rozbić tłuczkiem, ponacierać przyprawami z obu stron. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Pieczarki obrać pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, przyprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Na każdej połówce rozbitego schabu ułożyć pieczarki oraz ser, zwinąć w roladkę. Obtoczyć w mące. Można spiąć wykałaczkami żeby się nie rozwinęły. Każdą roladkę obsmażyć ze wszystkich stron. Do pozostałych pieczarek i tłuszczu na którym się smażyły dodać bulion, zagotować, dodać łyżkę mąki aby zagęścić sos. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, posypać startym serem. Zapiekać 0 minut w 180 C.