ROLADY SCHABOWE Z PIECZARKAMI

Składniki;

9 plastrów schabu bez kości
60 dag .pieczarek
1 cebula
9 plastrów sera żółtego
1 szklanka bulionu
ok. 3 -4 łyżek mąki pszennej
przyprawa do mięsa wieprzowego

ostra papryka

sól

pieprz

pieprz ziołowy

sól cebulowa

5 dag. sera żółtego do posypania roladek

Wykonanie;

 

Plastry cienko rozbić tłuczkiem, ponacierać przyprawami z obu stron. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Pieczarki obrać pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, przyprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Na każdej połówce rozbitego schabu ułożyć pieczarki oraz ser, zwinąć w roladkę. Obtoczyć w mące. Można spiąć wykałaczkami żeby się nie rozwinęły. Każdą roladkę obsmażyć ze wszystkich stron. Do pozostałych pieczarek i tłuszczu na którym się smażyły dodać bulion, zagotować, dodać  łyżkę mąki aby zagęścić sos. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, posypać startym  serem. Zapiekać 0 minut w 180 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *