Składniki;
80 dag. mięsa mielonego
2 łyżki bułki tartej
1 jajko
musztarda
3 cebule
3 ogórki konserwowe
8 plasterków boczku
sól
kiełbasa cienka
pieprz
olej
Dodatkowo;
bułka tarta do podsypania
Wykonanie;
Mięso mielone wymieszać z bułką tartą i jajkiem, doprawić solą i pieprzem , wszystko dobrze wyrobić. Podzielić na 8 porcji i każdą na płasko rozpłaszczyć w prostokąt podsypując sobie lekko bułką, żeby się nie kleiło. Posmarować musztardą, położyć plasterki cebuli kiełbaskę cienką przekrojoną na połowę lub 4 części wzdłuż ,paseczki ogórka. Zwinąć i okręcić boczkiem. Obsmażyć na oleju zaczynać od miejsca gdzie się łączy boczek.Dusić do miękkości.Można zrobić sos według swojego uznania.