Składniki:

6 kotletów schabu bez kosci

40 dag. pieczarek

1 cebula

8 plasterków sera żółtego

1 szklanka bulionu

3 łyżki mąki

przyprawa do mięsa wieprzowego

ostra papryka

sól

pieprz

pieprz ziołowy

sól cebulowa

 

Wykonanie:

Kotlety cienko rozbić tłuczkiem, natrzeć przyprawami z obu stron. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Pieczarki obrać,pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, przyprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Na każdej połówce rozbitego schabu ułożyć pieczarki oraz ser, zwinąć w roladkę. Obtaczać w mące. Można spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obsmażyć ze wszystkich stron. Do pozostałych pieczarek i tłuszczu na którym się smażyły dodać bulion, zagotować, dodać 1  łyżkę mąki C..

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *