Składniki:
6 kotletów schabu bez kosci
40 dag. pieczarek
1 cebula
8 plasterków sera żółtego
1 szklanka bulionu
3 łyżki mąki
przyprawa do mięsa wieprzowego
ostra papryka
sól
pieprz
pieprz ziołowy
sól cebulowa
Wykonanie:
Kotlety cienko rozbić tłuczkiem, natrzeć przyprawami z obu stron. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Pieczarki obrać,pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, przyprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Na każdej połówce rozbitego schabu ułożyć pieczarki oraz ser, zwinąć w roladkę. Obtaczać w mące. Można spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obsmażyć ze wszystkich stron. Do pozostałych pieczarek i tłuszczu na którym się smażyły dodać bulion, zagotować, dodać 1 łyżkę mąki C..