Składniki:

60 dag. mielonej wieprzowiny

2 cebule

2 ząbki czosnku

olej

1 kajzerka

 przyprawa do mięsa,

sól

pieprz

10 dag. pieczarek

2 marchewki

1cukinia

1  puszka koncentratu pomidorowego

1listek pora

1 listek selera

1łodyżka natki pietruszki

2 łyżki koperku

1 łyżka śmietany

Wykonanie:

Jedną cebulę i czosnek posiekaj. Kajzerkę namocz, odciśnij. Mięso wyrób z cebulą, czosnkiem, kajzerką, jajkiem koperkiem, przypraw. Z masy uformuj ruloniki. Usmaż. Marchewki zetrzyj na tarce.  Pieczarki pokrój w plastry cebulę w piórka, cukinię w kostkę, Duś do miękkości na oleju. Przypraw. Dodaj liść pora, seler i natkę, koncentrat i śmietanę, włóż ruloniki. Duś kilka minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *