RURKI Z BITĄ ŚMIETANĄ

Składniki:

 

6 szklanek mąki tortowej

1/2 kg. masła lub margaryny

2 szklanki śmietany 18 %

1 cukier waniliowy

 

Bita śmietana:

1 litr śmietanki 30%

1 szklanka cukru pudru

4 opakowania usztywniacza do śmietany

 

Wykonanie:

Margarynę, mąkę,śmietanę i cukier puder posiekać. Zagnieść ciasto włożyć na 7 godzin do lodówki.Po upływie

podanego czasu ciasto rozwałkować na stolnicy na grubość 0,5 cm.i wyciąć paski 20 cm.

Bita śmietana:

Śmietanę ubić z cukrem i usztywniaczem.

Paski ciasta nawinąć na foremki do rurek. Piec 20-25 minut w 180 C.Ostudzone rurki naszprycować bitą śmietaną dowolnie udekorować.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *