Składniki:
15 dag. mielonej wieprzowiny
40 dag. pieczarek
1 łyżeczka granulowanego czosnku
ostra papryka
sól,
biały pieprz
1cebula
2 łyżki oleju rzepakowego
1żołtko
1opakowanie ciasta francuskiego
Wykonanie:
Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mięso i czosnek, podsmaż. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw. Ciasto francuskie rozmroź. Pokrój wzdłuż na paski o grubości 1 cm. Owiń foremki do rurek. Ułóż na posypanej mąką blasze. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem, posyp ostrą papryką. Piecz około 10 minut w temp. 220 C. Ostudź. Rurki napełnij ostudzonym nadzieniem. Możesz posypać serem i chwilę zapiec.