RURKI Z WIEPRZOWINĄ

Składniki:

 

15 dag. mielonej wieprzowiny

40 dag. pieczarek

1 łyżeczka granulowanego czosnku

ostra papryka

sól,

biały pieprz

1cebula

2 łyżki oleju rzepakowego

1żołtko

1opakowanie ciasta francuskiego

Wykonanie:

Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mięso i czosnek, podsmaż. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw. Ciasto francuskie rozmroź. Pokrój wzdłuż na paski o grubości 1 cm. Owiń foremki do rurek. Ułóż na posypanej mąką blasze. Posmaruj roztrzepanym  żółtkiem, posyp ostrą papryką. Piecz około 10 minut w temp. 220 C. Ostudź. Rurki napełnij ostudzonym nadzieniem. Możesz posypać serem i chwilę zapiec.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *