Składniki:

 

1/2 kg. dowolnych filetów rybnych

3 strąki kolorowych papryk

1 puszka ananasa

250 ml. łagodnego keczupu

3 cebule

sól

pieprz

olej

mąka

Wykonanie:

 

Filety rybne pokrój, przypraw solą i pieprzem, obtocz w mące. Usmaż .Papryki oczyść umyj ,pokrój w drobna kostkę. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Ananasa osącz (zalewę zachowaj), pokrój na kawałki. Olej rozgrzej w rondelku, włóż papryki, cebulę i ananasa, podsmaż. Wlej zalewę, wymieszaj, podduś. Wlej keczup, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Sosem polej ryby, ostudź, wstaw na kilka godzin do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *