Składniki:
1 kg filetów rybnych
2 duże cebule
1 słoik marynowanej papryki
1słoik ogórków konserwowych
przyprawa vegeta
mąka
bułka tarta
jajko
olej
Marynata:
2 szklanki wody
1/2 szklanki oliwy
mały słoik przecieru pomidorowego
4 łyżki keczupu
4 łyżki octu
4 łyżki
szczypta soli
Wykonanie:
Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Rybę odmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posypać vegetą. Jajko rozmącić, mąkę wymieszać z bułką tartą. Panierować rybę mocząc najpierw w mące, jajku, a później w bułce tartej, usmażyć na oleju. Włożyć do naczynia w którym ryba będzie podawana. Przykryć pokrojonymi warzywami.
Marynata:
Wykonanie:
Wodę zagotować, włożyć do niej pozostałe składniki marynaty. Zagotować i na małym ogniu trzymać jeszcze trzy minuty. Zalać tym rybę wraz z warzywami i można podawać.