Składniki:
1 kg. ryb ( dorsz mintaj najlepszy)
3-4 cebule
3-4 różnokolorowe papryki
1 słoik ogórków konserwowych
Ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka wody
Zalewa:
2 szklanki wody
1/2 szklanki dobrej oliwy
1 mały koncentrat pomidorowy
4łyżki ketchupu
3 łyżki octu
2 łyżki cukru
sól do smaku
Wykonanie:
Rybę pokroić , posolić posypać przyprawami do ryb lub wegetą , zostawić na pół godziny . Ciasto ubić zpodanych składników i maczać kawałki ryby w cieście , smażyć na oleju. Warzywa pokroić w drobną kostkę wymieszać . W płaskim półmisku najlepiej dużym układać rybę gęsto na to warzywa . Przygotować zalewę zagotować wszystkie składniki i gorącą zalewą zalać wszystko . Odstawić na jeden dzień.