Składniki:

 

1 kg. ryb ( dorsz mintaj najlepszy)

3-4 cebule

3-4 różnokolorowe papryki

1 słoik ogórków konserwowych

Ciasto:

2 szklanki mąki

2 jajka

1 szklanka wody

Zalewa:

2 szklanki wody

1/2 szklanki dobrej oliwy

1 mały koncentrat pomidorowy

4łyżki ketchupu

3 łyżki octu

2 łyżki cukru

sól do smaku

 

Wykonanie:

 

Rybę pokroić , posolić posypać przyprawami do ryb lub wegetą , zostawić na pół godziny . Ciasto ubić zpodanych składników i maczać kawałki ryby w cieście , smażyć na oleju. Warzywa pokroić w drobną kostkę wymieszać . W płaskim półmisku najlepiej dużym układać rybę gęsto na to warzywa . Przygotować zalewę  zagotować wszystkie składniki i gorącą zalewą zalać wszystko . Odstawić na jeden dzień.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *