RYBA PO NEAPOLITAŃSKU

Składniki;

4 filety z łososia lub innej ryby morskiej
przyprawa do ryb
1 seler naciowy
2 strąki papryki
1 mała cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól
pieprz
sos słodko – kwaśny łagodny lub pikantny
kilka gałązek koperku

Wykonanie;

Filety posypać przyprawą do ryby, odstawić.Seler i papryki oczyścić umyć pokroić na kawałki. Cukinię umyć i pokroić w plastry.Cebulę obrać i pokroić w krążki.Czosnek obrać i zmiażdżyć.W rondlu lub na dużej patelni rozgrzać olej, włożyć wszystkie warzywa i dusić 10 minut.Doprawić solą i pieprzem.Wlać sos słodko- kwaśny wymieszać zagotować.Do sosu włożyć kawałki ryby i na małym ogniu dusić około 10 minut.Koperek umyć posiekać i posypać danie.Podawać z ryżem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *