RYBA W ZALEWIE NELI

Składniki:

60 dag. ryby  dorsz lub mintaj

Wykonanie:

Rybę obtoczyć w samej mące i usmażyć pokrojoną na około 7cm. kawałki .

Składniki:

Zalewa :

1 szklanka wody

1/4 szklanki oleju

3 łyżki octu

1 mała puszeczka koncentratu

3 łyżki ketchupu

1 i 1/2 łyżki cukru

ziele angielskie

liść laurowy

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagotować  i ciepłym zalać  rybę z warzywami.

Składniki:

4 ogórki korniszony większe

4 cebule

1mały słoik papryki konserwowej

Wykonanie:

Ogórki pokroić w plasterki cebulę pokroić w kółka, sparzyć wrzącą woda odcedzić na sicie Paprykę pokroić w  w paski układac w salaterce warstwa ryby warstwa warzyw i zalac zalwą odstawic na 12 godzin do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *