Składniki:
60 dag. ryby dorsz lub mintaj
Wykonanie:
Rybę obtoczyć w samej mące i usmażyć pokrojoną na około 7cm. kawałki .
Składniki:
Zalewa :
1 szklanka wody
1/4 szklanki oleju
3 łyżki octu
1 mała puszeczka koncentratu
3 łyżki ketchupu
1 i 1/2 łyżki cukru
ziele angielskie
liść laurowy
Wykonanie:
Wszystkie składniki zagotować i ciepłym zalać rybę z warzywami.
Składniki:
4 ogórki korniszony większe
4 cebule
1mały słoik papryki konserwowej
Wykonanie:
Ogórki pokroić w plasterki cebulę pokroić w kółka, sparzyć wrzącą woda odcedzić na sicie Paprykę pokroić w w paski układac w salaterce warstwa ryby warstwa warzyw i zalac zalwą odstawic na 12 godzin do lodówki.