RYBA Z TRUSKAWKAMI

Składniki:

 

75 dag. fileta z łososia

1 cytryna

1 łyżka oleju

5 dag. masła

15 dag. świeżych liści szpinaku

2 cebulki dymki

25 dag. truskawek

wiórki parmezanu

2 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Rybę opłucz, osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Filet połóż na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Posyp wiórkami masła, luźno owiń  folią. Piecz około 20 min w 200 C. Szpinak opłucz, osącz. Dymkę opłucz, posiekaj. Truskawki  umyj, osącz, odszypułkuj, przekrój na pół .Składniki sałatki wymieszaj, dopraw sokiem z cytryny, solą i  pieprzem. Skrop oliwą, posyp parmezanem. Porcje łososia podawaj na sałacie.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *