RYŻ Z INDYKIEM PO MYŚLIWSKU

Składniki:

 

1/2 kg. mięsa indyka

30 dag. ryżu

olej

1 duża cebula

25 dag. pieczarek

1 kostka grzybowa

sól

pieprz,

słodka papryka

przyprawa myśliwska

20 dag. żółtego sera

masło

1 szklanka śmietany

Wykonanie:

 

Ryż ugotuj z kostką grzybową. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj starte pieczarki, podduś. Przypraw. Indyka pokrój, obtocz w przyprawie myśliwskiej, obsmaż na maśle. Ryż wymieszaj z 2 łyżkami masła. Dodaj mięso i pieczarki, przypraw. Włóż do formy, polej śmietaną wymieszaną ze startym serem. Przykryj wiórkami masła. Piecz godzinę w 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *